TFS pakt derbywinst op Harkema

Gepubliceerd op 30 september 2019 om 19:58

DRACHTSTERCOMPAGNIE - Afgelopen weekend hebben de groenhemden uit de Kompenije een terechte overwinning geboekt op de gasten uit Harkema. Er werd uiteindelijk afgefloten bij een stand van 19-12 in het voordeel van het team van trainer/coach Evert Bron. TFS begon voortvarend door al snel een 2-0 voorsprong op het scorebord te noteren. In het beginstadium van de wedstrijd konden de Harrekieten nog enigszins aanhaken door de 2-1 en de 4-2 te scoren. Hierna kwam TFS op stoom en wist door onder andere een mooie uitstartbal van Willem Visser en doelpunten van Foppe Nicolai de ruststand op 9-3 te bepalen. Na rust liep TFS meer uit door een snelle goal van Jildou van der Vee. Ook wist invalster Janke Aans nog haar doelpunt mee te pikken. De tweede helft zat Harkema duidelijk beter in de wedstrijd en wist mee te blijven scoren, al kon dit het tij voor de gasten niet meer keren. Na het achtste doelpunt van Monique Postma stokte het scoren van TFS in de laatste vijf minuten. Na de 19-8 tussenstand kon Harkema door viermaal op rij te scoren de stand ietwat dragelijker maken voor zichzelf. Dit betekende een 19-12 eindstand en twee punten voor de Kompenije.