TFS slaat haar slag tegen Groninger WSS

Gepubliceerd op 14 oktober 2019 om 19:38

DRACHTSTERCOMPAGNIE - Zondagmiddag stond er voor TFS en de gasten van WSS uit Oude Pekela een belangrijke wedstrijd op het programma. Beide teams stonden op een gedeelde tweede plaats in de poule. De winnaar zou na afloop van de wedstrijd de tweede plaats voor zichzelf opeisen. De teams zitten in deze poule erg dicht bij elkaar, wat voor de verliezer zou betekenen dat het direct zou afzakken naar de vierde plaats op de ranglijst.

Uit de twee ontmoetingen van vorig seizoen bleek al dat beide teams niet veel voor elkaar onderdoen. Beide ontmoetingen eindigden namelijk in een gelijkspel. Al snel kwam TFS vandaag op een 2-0 voorsprong door twee scores van Monique Postma. Ook Foppe Nicolai wist het gat van de korf te vinden wat een snelle 3-0 betekende. WSS kwam ook langzaam op stoom en wist via de 3-1 naar 5-3 terug te komen. Steeds kon TFS het gat van twee doelpunten voorsprong behouden. Net voor rust maakte Jildou van der Vee nog een doelpunt waardoor er met 8-5 werd gerust.

Waar TFS in de eerste helft de bovenliggende partij was, kwam het team van trainer/coach Evert Bron de tweede helft niet meer lekker in het spel. Via 10-6 kon WSS de stand op het scorebord naar hun voordeel draaien na 5 scores op rij: 10-11. TFS leek hierdoor wakker te zijn geschud en door sterk verdedigend werk van de verdediging kon de aanval met Jitze van der Vlugt en Mariëlle Nijmeijer toch de twee punten naar zich toetrekken. De scheidsrechter floot af met een 13-11 eindstand.