TFS pakt winst op hekkensluiter kv Leeuwarden

Gepubliceerd op 21 oktober 2019 om 20:06

LEEUWARDEN - In de laatste uitwedstrijd voor de start van het korfbal-zaalseizoen reisde het vlaggenschip van kv TFS af naar de hoofdstad van de provincie. Hekkensluiter kv Leeuwarden heeft tot nu toe één punt weten te behalen en draagt daarmee de rode lantaarn. Wel is in de uitslagen te zien dat het team vaak met een nipt verschil verliest. De tegenstander moest dus vandaag absoluut niet worden onderschat om een misstap te voorkomen na de goede reeks van TFS.

TFS begon opnieuw met een gewijzigde opstelling nu het al weken last heeft van blessures. Toch wisten de groenhemden via Foppe Nicolai de 0-1 te noteren, waarna de thuisploeg de stand middels een vrije bal al snel weer gelijk wisten te trekken. Via sterk verdedigend werk hoefden de Kompenijsters in de eerste speelhelft maar drie keer een tegendoelpunt te incasseren. Via Jacob van der Heide, Jildou van der Vee en Monique Postma kwamen de Leeuwarders meer in de problemen. Voor rust werd via Mariëlle Nijmeijer en Marcel van der Meulen de stand op 3-8 gezet.

Opvallend was dat het spel deze zondagmiddag erg vaak stil heeft gelegen door ongelukkige acties en valpartijen. TFS kwam niet één keer in de problemen door onder andere sterk verdedigend werk van Wiepie Nijboer. Met een afstander van Baukje Visser kon het gat worden vergroot tot zes doelpunten voorsprong. Uiteindelijk floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd bij 10-15. De tweede plaats op de ranglijst is hierdoor verstevigd door en voor de Kompenijsters.

Komend weekend staat de laatste veldwedstrijd op het programma voor er wordt gestart met de zaalcompetitie. De Flamingo's uit Buitenpost komen dan op visite. De wedstrijd vangt aan op zaterdag 26 oktober om 14:30 uur.