TFS sluit af als Herbstmeister

Gepubliceerd op 28 oktober 2019 om 19:58

DRACHTSTERCOMPAGNIE - In de laatste speelronde op het veld heeft TFS er voor gezorgd om als Herbstmeister de zaal in te gaan. Na de 22-15 overwinning van vandaag tegen de Flamingo's uit Buitenpost staat TFS bovenaan de ranglijst.

De uitwedstrijd werd beslist in een remise. De Flamingo's moest vandaag punten pakken om uitzicht te blijven houden op de top. TFS gooide roet in het eten van de Buitenposters en zorgde er eigenhandig voor dat er zonder punten huiswaarts werd gekeerd. In het begin van de partij wisten beide teams elkaar in evenwicht te houden. Via 2-2, 5-5 en 7-7 bleef het stuivertje wisselen. Vanaf dit punt kon TFS een gaatje van vier slaan door Foppe Nicolai welke twee strafworpen wist te benutten en twee doorloopballen van Wiepie Nijboer en Monique Postma. Er werd gerust met een 12-8 voorsprong voor de Kompenijsters.

Na rust was het Willem Visser die goed uit de startblokken kwam en het verschil naar vijf bracht. De Flamingo's wisten nog iets terug te doen, maar door onder andere Baukje Visser en Jildou van der Vee bleef TFS het gat groot genoeg houden. Het laatste woord was aan de gasten wat een uitslag van 22-15 betekende. Door deze overwinning gaat het vlaggenschip van trainer/coach Evert Bron als Herbstmeister de zaal in.