TFS start zaalseizoen met winst

Gepubliceerd op 25 november 2019 om 17:31

HOUTIGEHAGE - De Kompenijsters zijn goed van start gegaan in de thuishal in Houtigehage. Bij de eerste competitiewedstrijd van het zaalseizoen zijn de twee punten in eigen huis gebleven door een nipte 15-14 overwinning op WWC uit Mantgum/Wiuwert.

TFS ging goed van start door twee doelpunten van Willem Visser en Jildou van der Vee. De achterstand werd door het tweede aanvalsvak van WWC direct weer rechtgetrokken. Beide teams waren deze avond zeker aan elkaar gewaagd. De gasten wisten uit beide vakken de angel uit de aanval te halen, maar TFS wist dit goed op te pakken doordat veel spelers mee wisten te scoren. Via Jitze van der Vlugt en Baukje Visser kon de voorsprong worden behouden en werd er uiteindelijk met een 10-7 voorsprong de rust ingegaan.
Na rust kwam TFS voor het eerst op vier doelpunten voorsprong. Helaas was dit voor korte duur en kwam WWC weer dichtbij: 14-13. Met nog negen minuten op de klok beloofde dit een spannend slot van de eerste wedstrijd te worden. De gasten wisten via een afstander de stand gelijk te trekken. Via een verzilverde strafworp via TFS weer op voorsprong te komen. Deze 15-14 bleef de laatste zeven minuten op het scorebord staan doordat beide teams het gat van de korf niet meer wisten te vinden. Een nipte overwinning, maar genoeg om de zaalcompetitie te starten met twee winstpunten.