Titelkandidaat TFS schiet met scherp

Gepubliceerd op 30 januari 2020 om 08:02

Dit verslag is oorspronkelijk geschreven door weekblad Actief en kan worden teruggevonden op: 
https://www.actiefonline.nl/nieuws/algemeen/39257/titelkandidaat-tfs-schiet-met-scherp-23-13-winst-)

 

HOUTIGEHAGE - De korfballers van Nij Quick Libben (Rinsumageast en Burdaard) beleefden zaterdag een ongemakkelijke avond tegen TFS. De korfballers uit Drachtstercompagnie zijn dit seizoen bijzonder goed op dreef in de zaalcompetitie en staan samen met Sparta uit Zevenhuizen bovenaan. Voor rust was de eenzijdige wedstrijd al beslist en daarna kon Nij Quick Libben enigszins terugkomen in de wedstrijd, zonder in de buurt te komen van TFS, dat met 23-13 duidelijk te sterk was.

Voor TFS is een nieuwe situatie ontstaan in de derde klasse. "Handhaving was altijd onze doelstelling, maar nu kunnen we misschien stunten door naar de tweede klasse te promoveren. Op dit niveau hebben we nog niet eerder gespeeld", zegt Monique Postma, de speelster die met haar loepzuivere schoten vaak verantwoordelijk is voor een groot deel van de productie van TFS.

De spelers van TFS zijn al wat langer bij elkaar, waardoor het team een goed ingespeelde indruk maakte. "Alleen Foppe Nicolai is bij de selectie gekomen, hij is een versterking", zegt Monique Postma. Het team uit Drachtstercompagnie stak veel energie in de wedstrijd en dat verklaarde dat in de tweede helft gas terug werd genomen. Nij Quick Libben kwam plotseling beter voor de dag.

Nij Quick Libben werd in het eerste bedrijf compleet onder de voet gelopen. TFS scoorde het ene naar het andere doelpunt, waardoor de gasten al snel van de illusie werden beroofd dat er iets te halen viel. Aanvallend maakte Nij Quick Libben weinig klaar, het aanvalsvak speelde slordig en leed veel balverlies. Door snel schakelen kon TFS de aanval dan overnemen. De ene treffer van Selien Kooistra bleef lang op het scorebord staan, pas bij een uitzichtloze achterstand van 12-1 scoorde Minne Jansma de tweede keer voor Nij Quick Libben. De ruststand sprak boekdelen: 15-4.

In de tweede helft bleek dat TFS haar kruit grotendeels had verschoten. Monique Postma kon zich zelfs permitteren een strafworp te missen. Nij Quick Libben speelde aanzienlijk beter en kwam terug tot 19-10. Jitze van der Vlugt maakte namens TFS het twintigtal treffers vol en daarna sudderde de wedstrijd naar het einde. De 23-13 eindstand vertelde dat TFS na rust acht keer had gescoord en Nij Quick Libben negen keer. Trainer-coach Wieger van der Heide van Quick Libben keek met gemengde gevoelens terug op de wedstrijd. Ook met een time-out in de eerste helft kreeg hij zijn ploeg niet op de rails. "We toonden te weinig pit, leden teveel balverlies en stonden positioneel niet goed. TFS was wel scherp, vooral de dames. In de tweede helft hebben we ons hersteld, dat blijkt ook wel uit het scoreverloop. Na twee overwinningen was dit een tegenvaller. Als excuus kan gelden dat niet iedereen fit was."

Pieter Postma fungeert momenteel als interim-trainer van TFS. De ex-speler heeft eerder als trainer voor de spelersgroep gestaan. "Onze trainer-coach Evert Bron is geopereerd en is tijdelijk uit de roulatie. We hopen dat hij binnenkort terugkeert. We kunnen terugkijken op een goede wedstrijd. We zetten de tegenstander onder druk en beslisten de wedstrijd met meerdere scorende spelers."  In het filmpje blikt Postma terug op de wedstrijd.