TFS zonder punten in eigen hal

Gepubliceerd op 11 februari 2020 om 13:23

HOUTIGEHAGE - Zaterdagavond kregen De Kompenijsters de geelhemden uit Bolsward op bezoek. De uitwedstrijd werd met gemak gewonnen. De laatste weken doet Westergo het beduidend beter dan aan het begin van de competitie met erg veel nieuwe gezichten tussen de lijnen. De teams begonnen de wedstrijd nek aan nek en wisten om en om het gat van de korf te vinden. Met doelpunten van Wiepie Nijboer en Foppe Nicolai werd de voorsprong vergroot naar 10-6. Net voor rust wisten de gasten nog iets terug te doen want een 11-8 ruststand betekende.

Na rust lukte het TFS niet om verder uit te lopen, het verschil bleef hierdoor steeds op twee of drie doelpunten. Met nog 13 minuten te spelen wist Westergo voor het eerst aan te haken en de stand op 17-17 te zetten. Wiepie Nijboer nam het voortouw en hielp de groenhemden om de stand op het scorebord weer aan de goede kant te krijgen. Door een blessure bij TFS stokte het scoren en wist TFS de wedstrijd niet lekker uit te spelen. Ondanks nog twee scores van Monique Postma kon niet worden voorkomen dat Westergo met de punten terug naar huis ging: eindstand 20-21.