Bericht van de trainer

Gepubliceerd op 5 juli 2020 om 19:39

Laatste poging…                          

Nadat ik in 2018 afscheid heb genomen, probeer ik het nu nogmaals. Helaas werd de afsluiting van het seizoen overschaduwd door Corona. In de zaal is Sparta terecht kampioen geworden. Het is een complete ploeg met een sterk 2e team achter de hand. Onze selectie is wat minder breed, derhalve verloren we twee keer van Sparta. Toch vind ik dat we verdiend tweede zijn geworden in deze zware derde klas. We hebben van elke ploeg kunnen winnen en het is terecht dat we promoveren naar de tweede klas. Iedereen gefeliciteerd met deze bijzondere prestatie. Het is jammer dat we de veldcompetitie niet af konden ronden. Afgelopen drie jaar stonden we na de winterstop traditioneel stijf onderaan, maar nu waren we koploper. Helaas konden we door COVID-19 het kampioenschap niet binnen halen. Het was wellicht zonder Foppe en Willem lastig geworden, maar wel een mooie uitdaging.

Toen ik vier jaar geleden bij TFS als trainer begon vroeg een zogenaamde “korfbalkenner” mij: “Evert, wat hasto te sykjen by TFS.? De ploeg spilet 4e klas yn’e seal en stelt net folle foar!” Hieronder staat het rijtje ploegen waar ik trainer/coach ben geweest en je constateert een neerwaartse spiraal, zodat het eigenlijk logisch was om bij TFS aan de slag te gaan:

‘95/’96   LDO                          overgangsklasse

‘97/’99   Stânfries                   overgangsklasse

‘01/’03   OKO                         1e klasse

‘13/’15   Wêz Handich/DOW  2e klasse

(Daarnaast zie je ook dat vier jaar lang trainerschap voor mij heel lang is.)

 

Voor mij maakt het niet veel uit waar ik train, mits er een ploeg staat die gemotiveerd is en beter wil worden. Ik zelf houd van uitdagingen. Geen grijze middenmoter zijn, maar mee doen om te handhaven of te promoveren.Eigenlijk ben ik vier jaar op mijn wenken bediend. In begin was de uitdaging meer proberen te handhaven, het laatste jaar mee doen om het kampioenschap. Hieronder wat statistieken die dit bevestigen. Ik heb de resultaten van de afgelopen zes jaar op een rijtje gezet. (Dus ook de twee voorafgaande jaren voor ik aantrad). In de volgende statistieken een overzicht van het aantal doelpunten voor en tegen. De score is een gemiddelde van een veld- of zaalseizoen. Alles afgerond op één cijfer achter de komma:

Hier kun je zien dat we op het veld steeds beter zijn gaan verdedigen, terwijl er ook steeds meer gescoord werd. In de zaal kregen we het tweede seizoen veel doelpunten tegen. Dat kwam omdat we net gepromoveerd waren naar de derde klas met betere tegenstanders.

 

Ik heb met veel plezier getraind en gecoacht (hopelijk was dat wederzijds) en wil iedereen daarvoor bedanken.

Supporters ook bedankt. De ploeg en ik hadden jullie liever na de laatste veldwedstrijd willen bedanken, maar helaas…

 

Veel succes verder,

Evert