Persbericht: Licht op groen voor bouw MFC

Gepubliceerd op 11 maart 2021 om 19:53

De gemeenteraad van Smallingerland heeft dinsdag ingestemd met de bouw van MFC Drachtstercompagnie. Het MFC is een ontwerp architect Foppe Hoekstra van architectenbureau van Manen en Zwart.

In het MFC komt de samenwerkingsschool de Frissel samen met een ontmoetingsruimte voor het dorp, bevat het gebouw een gymzaal en kleedruimte voor de buitensporten. De komst van het MFC is het resultaat van een mooie samenwerking tussen de school, plaatselijk belang, dorpsverenigingen en de gemeente. De eerste werkzaamheden starten in april 2021. Bouwgroep Dijkstra Draisma zal het gebouw bouwen.

Wethouder Felix van Beek is verheugd op de komst van het nieuwe MFC: "Het MFC Drachtstercompagnie is een prachtig voorbeeld van een samenwerking tussen verschillende partijen, met als resultaat een fantastisch ontwerp dat de kracht van het dorp uitstraalt. Vanuit alle kanten van het dorp heb ik het enthousiasme vernomen over de plannen, dat is echt terug te zien in het ontwerp. Drachtstercompagnie krijgt met het MFC een locatie waar onderwijs, sport en het dorpshuis een plek krijgen. Allemaal belangrijke functies die bijdragen aan de leefbaarheid en saamhorigheid in het dorp."

De verwachting is dat het MFC aan het begin van het schooljaar 2022-2023 in gebruik wordt genomen.

Bekijk ook onderstaande video-impressie van het nieuwe MFC.