TFS gaat over DTL heen

Gepubliceerd op 9 december 2019 om 18:55

HOLWERD - Zaterdagavond heeft TFS twee punten mee naar huis weten te nemen door een overwinning op DTL uit Hantum. Het was geen wedstrijd om over naar huis te schrijven, maar de twee punten gingen desalniettemin mee naar huis.

Bij het voorstellen van de spelers kregen de Kompenijsters te horen dat ze hun borst maar nat konden maken voor de wedstrijd. TFS heeft dit uiteindelijk goed opgepakt. Beide teams speelden een slechte eerste helft met veel kansen maar weinig goals. Na 15 minuten spelen stond er een 2-2 tussenstand op het scorebord. Vanaf dit moment wist DTL driemaal tot scoren te komen. Met drie goals op rij van Marrit Nijmeijer, Monique Postma en Foppe Nicolai werd de stand weer gelijk getrokken. Het laatste woord voor rust was voor de thuisploeg wat de ruststand op 6-5 zette.

Trainer/coach Evert Bron leek de groenhemden in de rust wakker te hebben geschud. Er werd sterk aan de tweede helft begonnen en na vijf minuten spelen was de 6-5 achterstond omgezet naar een 6-9 voorsprong. Ook Baukje Visser, Wiepie Nijboer en Jildou van der Vee kwamen tot scoren waardoor de voorsprong werd behouden. Uiteindelijk wist na de 11-16 DTL in de laatste minuut nog een vrije bal af te ronden wat een eindstand van 12-16 betekende. Door deze overwinning staat TFS met twee punten voorsprong op de nummer twee, bovenaan de ranglijst.