TFS gaat met eerste zaalverlies kerstreces in

Gepubliceerd op 16 december 2019 om 18:33

HOUTIGEHAGE - De laatste wedstrijd van 2019 voor het vlaggenschip van TFS was een thuiswedstrijd tegen Sparta 1 uit Zevenhuizen. Het team van trainer/coach Evert Bron is aan een uitstekende reeks bezig, het laatste verlies dateert namelijk al van precies drie maanden terug.

Helaas is aan deze reeks op zaterdagavond een einde gekomen. Door het sterk spelende Sparta is het eerste verlies van deze zaalcompetitie een feit. TFS kwam door twee snelle goals van Willem Visser en Monique Postma op een 2-0 voorsprong, maar ook Sparta kwam op stoom. De achterstand werd al vlot omgezet naar een 2-6 voorsprong. TFS wist toch nog iets terug te doen en wist het gaatje te verkleinen naar 4-6. Genoeg kansen voor de Kompenijsters in de eerste helft, maar deze werden niet verzilverd. Sparta was scherper en wist dan ook met een voorsprong van 5-10 de rust in te gaan.

De tweede helft kwam opnieuw Sparta goed uit de startblokken, maar TFS zette alle zeilen bij om het gat weer te dichten. Elke keer wist TFS bij te komen tot drie doelpunten, waarna ook Sparta weer het gat van de korf wist te vinden. Via de zussen Nijmeijer en Foppe Nicolai kwam TFS weer tot 13-16 halverwege de tweede helft. TFS bleef strijden om de stand weer gelijk te trekken, maar helaas kwam het einde van de wedstrijd te vroeg. Het slotakkoord was voor Wiepie Nijboer met een afstandsschot. Dit bracht de eindstand op een 18-20 nederlaag.