TFS wint vierpuntenduel van Olympia

Gepubliceerd op 12 oktober 2020 om 19:55

TWIJZEL - Afgelopen zondag ging het vlaggenschip van korfbalvereniging TFS richting Twijzel om het tegen Olympia op te nemen in een vierpuntenduel. Beide teams vulden het rechter rijtje aan met beide twee behaalde wedstrijdpunten. De winnaar van deze wedstrijd zou iets meer lucht krijgen.

Na een dikke regenbui kon de wedstrijd starten, al kwam deze erg moeizaam op gang. Na een kwartier spelen stond er een magere 3-3 op het scorebord, onder andere door doelpunten van Baukje Visser. Aan het einde van de eerste helft wisten de Olympianen iets door te drukken en hierdoor met een kleine voorsprong de kleedkamer op te zoeken. Na de rust ging TFS goed van start en wist Olympia in te pakken door vier scores op rij. De doelpunten bleven schaars op de zondagmiddag, uiteindelijk wisten Wiepie Nijboer en Monique Postma belangrijke doelpunten te maken wat de stand op 8-11 zette. In de slotseconden van de wedstrijd wist Olympia nog eenmaal de korf te vinden wat een 9-11 overwinning betekende voor de Kompenijsters.