TFS 2 najaar 2020

Gepubliceerd op 18 oktober 2020 om 15:36

Na een lange pauze vanwege het coronavirus mocht er in augustus weer gesport worden. Bij TFS waren er de nodige veranderingen bij de diverse teams vanwege blessures en mensen die niet wilden spelen vanwege het nog steeds aanwezige coronavirus. Met dank aan de nieuwelingen Henk van der Wijk en Bartele Kooistra van WH/DOW en herintreder Geert van der Velde konden we toch met 3 teams aan de competitie starten. Ook nieuw is het kunstgrasveld, dat er prachtig bij ligt, maar af en toe nog wel wat glad is.

De eerst wedstrijd van TFS 2 was thuis tegen WSS 2. Vorig jaar werd dit een ruime nederlaag, mede doordat TFS met veel invallers aantrad. Nu begon TFS 2 met de heren. Gurbe, Geert, Jacob en Wiepie. Het dameskwartet bestond uit Marielle, Marieke, Jildau en Janke. Al snel bleek dat TFS best een aardig ploegje in het veld had staan. WSS werd langzaam maar zeker op grotere achterstand gezet en kon geen enkele aanspraak maken op een goed resultaat. De eerste punten waren binnen.

De tweede wedstrijd was uit tegen Sparta Zevenhuizen 2. In de voorwedstrijd was TFS 1 ruim geklopt door Sparta 1. Het tweede  was niet van plan dit voorbeeld te volgen. We traden aan met dezelfde spelers als vorige week dus we hadden er alle vertrouwen in. Sparta zat wat krap in de spelers en begon met 2 spelers van Sparta 1 in de basis. Dat deerde ons niet , want TFS nam het initiatief en kwam via Gurbe en Jildau op een 1-3 voorsprong. Deze marge konden we vasthouden tot 7-9 bij rust. In de tweede helft kwam Jente in het team voor Gurbe. Sparta had er echter nog twee spelers van Sparta 1 bijgezet, waardoor TFS het moeilijker kreeg. Sparta kwam op 11-9, maar via Marco en Marielle trok TFS de stand weer gelijk. Dat was voor Sparta aanleiding om nog twee spelers van Sparta 1 in te brengen waardoor we nu tegen een team stonden dat voor driekwart uit spelers van Sparta 1 bestond. Hoewel het formeel is toegestaan is het toch wel frustrerend dat een tegenstander op deze wijze opereert. We kwamen weer op achterstand, maar wisten de schade te beperken tot 15-13. In de laatste fase hebben wij Marrit en Henk nog ingebracht in een poging toch nog een punt mee te nemen.  Zij scoorden nog wel, maar konden niet voorkomen dat de eindstand 17-15 werd in het voordeel van Sparta.

De derde wedstrijd was thuis tegen Wez Handich / DOW 3. Vandaag was ook Sietske van de partij (terug van vakantie) en traden we aan met gastspelers Bartele en Marco. Ook Marcel die met rugklachten kampt, speelde een helft mee. TFS kwam goed uit de startblokken en zette WH op een 8-0 achterstand. Daarna verslapte de boel en kon WH/DOW terugkomen tot 8-6. Net voor de rust wist TFS de marge te vergroten tot 10-6.  In de tweede helft  werden veel kansen gemist. Desondanks kwam de overwinning geen moment in gevaar. Uitslag 16-10, waarbij Bartele zich tegen zijn oude team topscorer mocht noemen.

Op 27 september stond de thuiswedstrijd tegen Leeuwarden 2 op het programma. Jacob moest met TFS 1 mee, Jente was zijn vervanger. In de aanval starten Gurbe, Jente, Janke en Marieke. In de verdediging Wiepie, Geert, Jildau en Sietske. Wissel/reserve: Mariëlle en Marcel. TFS was op alle fronten beter en bouwde een voorspong op van 9-3 halverwege. Dit tot frustratie van de fanatieke coach van Leeuwarden. Opvallend hierbij was dat Sietske vandaag de korf wel wist te vinden, waar dat vorige week zo lastig bleek. In de tweede helft waren we iets minder scherp, maar de overwinning kwam geen moment in gevaar: eindstand 16-6. Voor TFS scoorden maar liefst 8 verschillende spelers.

Op 4 oktober een verre uitwedstrijd in en tegen Apeldoorn 3. Gurbe, Wiepie en Marcel kregen rust. Jacob, Geert, Henk, Jente en Bartele waren vandaag de heren. Bij de dames was wel het vast kwintet aanwezig. Afgaande op de uitslagen zijn de gastheren uit Apeldoorn geen hoogvlieger in deze klasse. TFS was vanaf het begin ook de betere ploeg, alleen verliep het scoren wat stroef. Na een ruststand van 6-8 in het voordeel van TFS, wisten we in de tweede helft de marge te vergroten.  Met Geert van der Velde in een scorende hoofdrol werd een 9-15 eindstand bereikt. Met de twee punten in de tas keerden we via de Mc Donalds huiswaarts.

De vooralsnog laatste wedstrijd was uit tegen OKO. Bij een overwinning kon TFS een gedeelde koppositie bereiken omdat koploper Sparta tegen een nederlaag aanliep bij WSS. TFS moest echter vier spelers afstaan aan TFS 2 en kwam dus met een behoorlijk gewijzigd team in het veld. Dat terwijl de tegenstander op oorlogssterkte was. OKO kwam sterk uit de startblokken en stond binnen 2 minuten op 2-0. Na tien minuten was de marge vergroot naar 5-1 en leek het een uiterst lastige middag te worden voor TFS. Gaandeweg raakten we echter beter ingespeeld en kwamen we langzaam in de wedstrijd. Het gaatje van 4 bleef echter in stand tot de rust. Door 2 doelpunten van Marieke wist TFS terug te komen tot 10-8. OKO had echter steeds het antwoord klaar en we slaagden er niet in de aansluitingstreffer te maken. De eindstand werd bereikt bij 20-16. Geen punten, maar 16 goals maken tegen een goede tegenstander onder erbarmelijke omstandigheden (hoosbuien) is zeker niet slecht. De doelpunten werden gemaakt door Geert 4, Marieke 3, Sietske 3, Marco2, Jente 2, Jildau en Wiltsje 1. Het mooiste doelpunt kwam op naam van Marco (balletje achterover).

Zoals bekend is de competitie stilgelegd vanwege het oplopende aantal coronagevallen. Bij TFS hebben we hier gelukkig nog niet mee te maken gehad, hopelijk blijft dat zo. Laten we met zijn allen ons best doen om verdere verspreiding te voorkomen en dit virus terug te dringen. Hopelijk kunnen we dan later dit seizoen weer korfballen.