Jan Jouke Flokstra nieuwe hoofdtrainer DOW/TFS/WH

Gepubliceerd op 8 april 2021 om 08:57

Met ingang van het seizoen 2021-2022 is Jan Jouke Flokstra uit Hoogkerk de nieuwe hoofdtrainer voor de selectie van de samenwerkende verenigingen DOW uit Eastermar, TFS uit Drachtstercompagnie en Wêz Handich uit Rottevalle. De besturen van de drie verenigingen zijn zeer verheugd met de aanstelling van Flokstra.

De huidige selecties van WH/DOW en TFS zullen in aanloop naar het nieuwe seizoen namelijk samensmelten. Dit betekent dat er voor Flokstra een mooie uitdaging ligt in het vormgeven van deze nieuwe ambitieuze groep. Voor de club uit Drachtstercompagnie - die momenteel haar 75-jarig jubileum viert - is samenwerking noodzakelijk om op de langere termijn op wedstrijdkorfbalniveau te kunnen blijven acteren. Wêz Handich en DOW werken ondertussen al 10 jaar succesvol samen en kennen de voordelen van krachtenbundeling. De drie verenigingen denken elkaar dan ook te kunnen verrijken.

Jan Jouke Flokstra is de afgelopen seizoenen als assistent verbonden geweest aan de selectie van LDODK/Rinsma Modeplein uit Gorredijk, waarmee hij kortgeleden in de play-offs nog streed voor het landskampioenschap in de Korfbal League.

 

De drie clubs uit de Friese Wouden zijn enthousiast over het verbinden van de ervaren Flokstra aan hun toekomst. Geboren in Fochteloo heeft hij een connectie met Friesland en de selectie van DOW/TFS/WH is niet zijn eerste Friese ploeg. Als trainer/coach is hij daarnaast bij topclubs als Dos’46 (Nijeveen) en Nic (Groningen) actief geweest. Van deze kennis en ervaring hoopt de toekomstige selectie dan ook te profiteren, zodat er in de eerste klasse een volgende stap gemaakt kan worden.


Met Flokstra (door LDODK omschreven als echte ‘people manager’) denken de besturen tevens over de juiste persoon te beschikken om het groepsproces van de nieuwe selectie goed te kunnen begeleiden. Er wordt dan ook vol verwachting uitgekeken naar de start van het nieuwe seizoen.

 

Video: Wie is Jan Jouke Flokstra?: https://www.omropfryslan.nl/nieuws/938218-extra-spanning-op-noordelijke-korfbalderby

Persbericht: Afscheid Jan Jouke Flokstra bij LDODK: https://www.ldodk.nl/afscheid-flokstra-aan-einde-seizoen/

Persbericht: Nieuwe Trainer DOWTFSWH
PDF – 832,0 KB 347 downloads