Trainer/coach Harold Jellema versterkt DOW/TFS/WH

Gepubliceerd op 23 april 2021 om 10:01

Voor het seizoen 2021-2022 versterkt Harold Jellema uit Tjalleberd de technische staf van DOW/WH/TFS. De besturen van de samenwerkende verenigingen zijn erg blij met zijn komst omdat de technische staf daarmee weer een extra boost krijgt. Jellema zal samen gaan werken met nieuwe hoofdtrainer Jan Jouke Flokstra en huidige trainer/coach Sjouke Stoker van het tweede team.

Voor Jellema zijn de drie Friese clubs tamelijk onbekend, maar het samenvoegen van de verschillende selecties en de ambitie die daaruit voortvloeit zijn voor hem de aanleiding om in te stappen in dit proces. Jellema en Flokstra kennen elkaar onder andere van hun tijd bij het Groningse Nic. Beide mannen vullen elkaar goed aan en hebben dan ook zin in de samenwerking bij DOW/TFS/WH.

 

Harold Jellema pakt daarmee sinds enige tijd zijn rol als trainer/coach weer op. Waar hij bij Blauw-Wit Heerenveen al op jonge leeftijd aan zijn trainerscarrière begon, is hij via clubs als Nic, TOP Sassenheim en Unitas uiteindelijk tot op het hoogste niveau actief geweest bij Koog Zaandijk. Na zijn laatste seizoen bij De Meeuwen heeft Jellema wat gas teruggenomen. 

(Foto: Dagblad van het Noorden)

Toch is hij altijd betrokken gebleven bij de korfbalsport in verschillende rollen. Zijn belangrijkste drijfveer is om een proces van opbouw en ontwikkeling tot stand te brengen met een leergierige spelersgroep. Die uitdaging voelt hij bij de selectie van de clubs uit Eastermar, Drachtstercompagnie en Rottevalle.

De besturen van DOW, TFS en Wêz Handich hopen met de aanstelling van Flokstra en Jellema dan ook te bouwen aan een sterkere basis om duurzaam te blijven presteren. Met deze investering in de jonge spelersgroep, die veelal als jeugdtrainer actief zijn binnen de verschillende clubs, hopen de verenigingen hier ook bij de jeugd van te kunnen profiteren.