Wêz Handich/DOW/TFS pakt eerste punt in boeiend duel

Gepubliceerd op 12 september 2021 om 20:49

Zaterdag 11 september 2021 stond Sportpark It Hagehiem volledig in het teken van de herstart van de nationale korfbalcompetities. Nadat ’s ochtends en ’s middags alle jeugdploegen in actie kwamen was het om 16:00 uur tijd voor de openingswedstrijd van het vlaggenschip van Wêz Handich/DOW/TFS. In een herhaling van de eerste speelronde van het vorige seizoen kwam Rigtersbleek vanuit Enschede op bezoek in Rottevalle. Tijdens een flitsende eerste minuut promoveerden beide ploegen hun eerste poging tot doelpunt. Na een gelijk opgaande beginfase liep de uitploeg halverwege de eerste helft uit naar een voorsprong van vier doelpunten. Deze voorsprong werd enigszins gecounterd via een tactische omzetting van nieuwe coaches Jan Jouke Flokstra en Harold Jellema, die afgelopen zaterdag hun officiële debuut bij Wêz Handich/DOW/TFS, waardoor de thuisploeg het gat bij rust terug had gebracht tot twee doelpunten.

In de tweede helft bleef het spelbeeld grotendeels gelijk aan dat van het eerste bedrijf: de thuisploeg had de grootste kansen, terwijl de uitploeg een hoger schotpercentage op de mat legde. Op een stand van 11-12 brak een fase aan waarin de doelpuntenschaarste haar hoogtepunt bereikte, kenmerkend hierin was het hoge aantal gemiste strafworpen bij de ploeg van Flokstra en Jellema. Rigtersbleek doorbrak de barrière en sloeg een belangrijk gaatje op11-13. Aan de hand van de geroutineerde Betty Jansma kwam de Ferwerda-formatie vanaf de strafworpstip op 14-14, dit was voor het eerst sinds de beginfase dat beide teams op gelijke hoogte waren. De roodwitten uit Rigtersbleek kwamen via een prachtig jumpshotje voor de laatste keer op voorsprong, maar in de ultieme slotfase was het wederom Betty Jansma (inmiddels in het andere vak) die met een scherpe actie naar binnen zichzelf in kansrijke positie bracht en de gelijkmaker door het gat van de korf gooide. Luttele seconden later floot scheidsrechter A. Postma om het eindsignaal aan te geven waardoor de eindstand uiteindelijk 15-15 bedroeg. Op basis van de volledige wedstrijd was deze puntendeling gerechtvaardigd, maar vanwege de wijze waarop de slotfase zich afspeelde kan gesteld worden dat het een gestolen punt betrof voor de combinatievereniging uit Rottevalle, Eastermar en Drachtster Compagnie.

Volgende week staan twee wedstrijden op de planning. Woensdagavond treft het vlaggenschip oude bekende ZKC ’19 in de eerste ronde van de Jan Mulderbeker. Deze wedstrijd gaat om 20:00 uur van start in Zuidwolde. Vervolgens staat aanstaande zondag om 14:30 uur de uitwedstrijd tegen AKC uit Almelo op het programma. Publiek is (gelukkig weer) van harte welkom!