Wêz Handich/DOW/TFS op waarde geklopt bij herstart competitie

Gepubliceerd op 7 februari 2022 om 21:13

Het verhaal van de huidige zaalcompetitie is bekend: in november werd één wedstrijd gespeeld waarvan het resultaat vervolgens ongeldig is verklaard. In poules van vier wordt nu een herstart van de zaalcompetitie gemaakt, waarbij de nummers één en twee van elke poule in de eerste klasse aan de hand van beslissingswedstrijden kans maken op promotie naar de overgangsklasse (niet te verwarren met de ‘tussenklasse’). Tijdens die ene ongeldig verklaarde wedstrijd troffen Wêz Handich/DOW/TFS en ASVD elkaar in Dronten, waarbij de groenhemden aan de hand van een sterk laatste kwart de overwinning over de streep wisten te trekken.

Op zaterdag 5 februari 2022 waren deze twee teams wederom binnen dezelfde vier lijnen te vinden om uit te vechten wie de minicompetitie met een tweepunter mocht beginnen. Nadat het tweede team niet in staat was om van Unitas 3 te winnen, blies scheidsrechter W. Jongbloed-Spijkstra om 18:30 uur voor het startsignaal in gelegenheidsthuisbasis De Wier in Ureterp (in de vaste thuishaven – de Dúnoardhal – was het scorebord defect). Wêz Handich/DOW/TFS trad voor het eerst aan in de gloednieuwe combinatieshirts, welke gefinancierd zijn door hoofdsponsor Ferwerda Beveiliging. In de beginfase hielden beide teams elkaar in evenwicht, maar ASVD liep langzaam maar zeker uit naar een 4-8 voorsprong. Opvallend hierbij was de efficiëntie van de Drontenaren, ASVD nam minder kansen dan de thuisploeg, maar scoorde in deze fase wel tweemaal zoveel doelpunten als de ploeg van Jan Jouke Flokstra en Harold Jellema. In het restant van de tweede helft wist de Ferwerda-formatie zich te herpakken, maar verzuimde hierbij het verschil te verkleinen. De ruststand bedroeg 11-15.

In de fase direct aansluitend op de pauze was de Rottevalle/Eastermar/Drachtster Compagnie-combinatie in staat om mee te gaan in het doelpuntengeweld van de uitploeg, het zou echter snel blijken dat dit enkel een opleving was waar geen gevolg aan kon worden gegeven. De ploeg van Flokstra en Jellema was niet opgewassen tegen de schotzuiverheid van de groenhemden en maakte daarnaast te veel fouten in de passing om tot genoeg goede kansen te komen. Uiteindelijk wist Wêz Handich/DOW/TFS slechts zes doelpunten te noteren in een tweede helft die uitging als een nachtkaars. ASVD ging gestaag door met de doelpuntenproductie, waardoor de score opliep tot 17-27 ten tijde van het eindsignaal van scheidsrechter Jongbloed-Spijkstra.

Een valse start voor de pompeblêden, die de ambitie hebben om bij de eerste twee te eindigen. Volgende week zal de daad bij het woord gevoegd moeten worden in de confrontatie met Oerterp/VKC. Deze ervaren ploeg staat eveneens op nul punten, aangezien Hoogkerk te sterk bleek in een doelpuntarm openingsduel. Om 19:30 uur zal de wedstrijd van start gaan, wederom in sporthal De Wier in Ureterp.