Trainersontwikkelingen voor TFS/DOW/Wêz Handich

Gepubliceerd op 26 februari 2022 om 17:39

Met ingang van het seizoen 2022-2023 wordt Gert-Jan Olthuis uit Heerenveen de nieuwe hoofdtrainer van de samenwerkende verenigingen Wêz Handich, DOW en TFS. Olthuis is kortgeleden gestopt als speler om zich volledig toe te leggen op het trainerschap. Hij doorloopt hiervoor onder andere de trainersopleidingen van de KNKV. Momenteel traint en coacht hij de junioren van OKO/Bies uit Opende.

”Ik verheug mij erop om bij deze mooie club als hoofdtrainer aan de slag te gaan. Er staat een ambitieuze spelersgroep en ook de ambitie van de drie verenigingen spreekt mij erg aan. Ik kijk uit naar de samenwerking met Harold, om samen deze groep door te ontwikkelen. Daarnaast is het voor mij persoonlijk ook een mooie stap om door te groeien als trainer,” aldus een enthousiaste Olthuis.

Harold Jellema blijft als trainer/coach actief bij de samenwerkende verenigingen. Hij kijkt positief vooruit naar de samenwerking met Olthuis. De besturen van TFS/DOW/Wêz Handich zijn erg blij met de verbintenis van beide trainers voor het nieuwe seizoen. De combinatie van ambitie en enthousiasme van een jonge trainer met de kennis en vaardigheden van een ervaren trainer, geeft veel vertrouwen voor de toekomst.

Olthuis wordt de opvolger van Jan Jouke Flokstra die aan het einde van dit seizoen zal stoppen. Flokstra is bezig aan zijn eerste seizoen bij TFS/DOW/Wêz Handich na eerder bij verscheidene verenigingen actief te zijn geweest. Ook trainer/coach Sjouke Stoker stopt aan het einde van dit seizoen. Stoker is met een aantal tussenpozen al negen seizoenen verbonden aan een deel van de samenwerking.

Samen met Jellema waren Flokstra en Stoker het afgelopen seizoen verantwoordelijk voor de samensmelting van de verschillende selecties. Met elkaar hebben zij een aantal lange termijnprocessen opgestart waar de drie verenigingen nog jaren hun vruchten van hopen te plukken.

De verenigingen bedanken Flokstra en Stoker voor de inzet en wensen beide mannen en hun families alle goeds in de nabije toekomst.