TFS/DOW/Wêz Handich niet opgewassen tegen zuiver ASVD

Gepubliceerd op 28 maart 2022 om 20:48

Op zaterdag 26 maart 2022 troffen TFS/DOW/Wêz Handich en ASVD elkaar in een onderling duel om de eerste plaats in de verkorte zaalcompetitie. In een alternatieve tijdlijn had dit een uiterst belangrijk duel kunnen zijn met het oog op promotie, maar gezien de opzet van de competitie en de recente bevestiging dat beide teams zich in de play-offs gaan meten met de bovenkant van de andere poule kon gesteld worden dat tijdens dit duel enkel de titel van koploper op het spel stond. Overigens moest ASVD zich officieel nog plaatsen voor de nacompetitie, maar met het in te halen duel met puntloze hekkensluiter Oerterp/VKC nog op de planning was het voorafgaand aan de tweestrijd tussen ons vlaggenschip en de groenhemden al aannemelijk dat beide teams Eerste Klasse Bb zouden vertegenwoordigen in de strijd om promotie naar de Overgangsklasse. Bij het achttal van Jan Jouke Flokstra en Harold Jellema had één wijziging plaatsgevonden t.o.v. de week tevoren: Teun Zuiderveld startte terwijl Hessel van der Heide op de bank plaatsnam. Tevens was Flokstra zelf vanwege quarantaineverplichtingen ook afwezig in Dronten.

Tijdens de beginfase van de wedstrijd hielden beide teams elkaar scorend in evenwicht. Na tien minuten gaf het digitale scorebord een 5-5 tussenstand weer. In de daaropvolgende fase nam het zuivere herenkwartet de thuisploeg bij de hand, terwijl de Ferwerda-formatie juist geen “dûk yn in pakje bûter” schoot. TFS/DOW/Wêz Handich speelde gehaast en liet het tempo van de wedstrijd dicteren door de thuisploeg, die geen strobreed in de weg gelegd werd. Zodoende hadden de Flevolanders ten tijde van het rustsignaal van scheidsrechter G. Kelder al meer dan twee keer zoveel doelpunten gescoord als de Friese samenwerkingsverenigingen en bedroeg de tussenstand 15-7.

Als gevolg van het getoonde krachtsverschil in het eerste bedrijf stond de tweede helft voor beide teams in het teken van goed spel vertonen en schadevrij naar de play-offs toewerken. Teije Frits Benedictus verliet vanwege een lichte blessure het veld en werd vervangen door Pieterroel Bouwmeester, die zijn eerste minuten maakte na twee weken ziekteverzuim. Onder andere via deze invaller kwam de Rottevalle/Eastermar/Drachtstercompagnie-combinatie beter in de wedstrijd, al moet gesteld worden dat ASVD de verdedigende teugels ook enigszins liet vieren. In een degelijke tweede helft lieten beide teams nog een aantal fraaie treffers noteren en zo besloot arbiter Kelder met het fluitsignaal op een stand van 25-18.

Ongeacht het resultaat van ASVD tegen Oerterp/VKC zal TFS/DOW/Wêz Handich op zaterdag 9 april en zaterdag 16 april in actie komen tegen de nummer één uit de andere helft van de poule: Ritola. Wij hopen zowel in Houtigehage als in Zuidlaren gesteund te worden door onze trouwe, fanatieke supportersschare om promotie naar de Overgangsklasse te bewerkstelligen. Meer details over aanvangstijd en speellocatie zal gedeeld worden op de website en de social media-kanalen.