TFS/DOW/Wêz Handich plaatst zich voor play-offs

Gepubliceerd op 20 maart 2022 om 20:49

Op zaterdag 19 maart 2022 heeft het vlaggenschip van TFS/DOW/Wêz Handich zich verzekerd van deelname aan de play-offs door in de eigen Dúnoardhal een overtuigende overwinning op Oerterp/VKC te boeken. Toen scheidsrechter J.W.J. Oostveen om 20:00 uur voor het startsignaal floot was de ploeg van Jan Jouke Flokstra en Harold Jellema al op de hoogte van de winstpartij van ASVD in Hoogkerk, wat betekende dat een goed resultaat deelname aan de play-offs definitief zou maken. De basisacht van de Ferwerda-formatie was exact hetzelfde als de week tevoren, Hessel van der Heide verving namelijk wederom Pieterroel Bouwmeester.

Drie weken geleden nam underdog Oerterp/VKC in de openingsfase brutaal de leiding tijdens het affiche in MFC De Wier, en in de Dúnoardhal herhaalde deze gang van zaken zich: na zeven minuten bedroeg de tussenstand 3-5 in het voordeel van de roodwitten. TFS/DOW/Wêz Handich egaliseerde de stand via Aline de Boer en Anne Zuiderveld en nam vervolgens voor de eerste maal de leiding in de wedstrijd. Evenals de vorige ontmoeting met de puntloze hekkensluiter ontliepen beide teams elkaar in de eerste helft weinig. Ten tijde van het rustsignaal bedroeg de stand 12-9 in het voordeel van de Rottevalle/Eastermar/Drachtstercompagnie-combinatie.

Waar Oerterp/VKC in de eerste helft aan de hand van opportunistisch spel de thuisploeg enigszins bij kon benen, liep TFS/DOW/Wêz Handich nu al snel uit naar een ruime voorsprong. In het ene vak had Hessel van der Heide ‘het lekker in de vingers’, terwijl Anne Zuiderveld in het andere vak een handjevol doelpunten aan het totaal toevoegde. Kenmerkend aan deze sterke fase van de pompeblêden was het gedisciplineerde aanvalsspel dat op de mat werd gelegd. De ruime voorsprong werd geduldig en bewust verdedigd en langzaam maar zeker uitgebouwd tot een onoverbrugbaar verschil voor het team van verliezend coach Johan van Tilburg. Een creatief doelpunt van Teije Frits Benedictus, die verdedigend wederom uit wist te blinken, was het offensieve hoogtepunt voor de ploeg van Flokstra en Jellema op weg naar een overtuigende 24-16 overwinning. Enige smet op de wedstrijd was het uitvallen van een heer van de tegenpartij met een op het oog vervelende enkelblessure. Via deze weg wensen we hem sterkte met het herstel.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen ASVD op het programma. Bij winst in deze wedstrijd eindigt de Ferwerda-formatie op de eerste plaats, welke recht geeft op twee nacompetitieduels tegen de nummer twee uit de andere helft van de in tweeën gedeelde poule. Bij verlies of gelijkspel heeft ASVD de beste papieren om de eerste plaats te veroveren, al wacht hen nog een inhaalduel tegen Oerterp/VKC. Zaterdag start het duel om de koppositie om het eigenaardige tijdstip van 17:40 uur in ’t Dok in Dronten. Ondanks de verre afstand hopen wij dat een TFS/DOW/Wêz Handich-delegatie de reis wil maken om het vlaggenschip vocaal te ondersteunen in haar jacht op de eerste plaats.