In memoriam: Wietze Bron

Gepubliceerd op 5 mei 2022 om 09:18

In memoriam Wietze Bron (1942 – 2022)

Met Wietze Bron is op 11 april een betrokken Kompenijster en TFS icoon heengegaan, bijna 80 jaar oud. Wietze werd al op jonge leeftijd lid en speler bij de korfbalclub. Hij heeft na de jeugd jarenlang gespeeld in het eerste team, en daar kampioenschappen mee gevierd. Hij was onderdeel van een talentvolle lichting. Wietze stond bekend als een robuuste speler, die onder de korf moeilijk te kloppen was. Hij was een sterke verdediger waarvan je moeilijk los kwam. Hij kon als geen ander een aanvaller uitschakelen. Na zijn carrière in het eerste team heeft Wietze nog jaren in de “knarren”, het veteranenteam, gespeeld.

Al in 1975 is Wietze onderscheiden vanwege zijn 12,5 jarig bestuurslidmaatschap. Uiteindelijk heeft Wietze meer dan 25 jaar in het bestuur diverse functies gehad: lid, penningmeester en voorzitter. Daarmee is hij degene die het langst bestuurslid van TFS is geweest in de historie van de vereniging.

Opvallend was zijn inzet voor de jeugd. Door jeugdzaken te behartigen en allerlei activiteiten mee te organiseren, speelde hij een belangrijke rol in de werving en behoud van nieuwe leden voor de KV. De deelname aan het jeugdtoernooi in Wageningen zorgde voor een speciale uitwisseling met jeugdteams van de Wageningse korfbalclub VADA. Vele jaren zijn er daarna uitwisselingen geweest en is een vriendschapsband opgebouwd met de KV VADA. Na Wageningen volgde deelname aan het internationale toernooi in Winterswijk. Daar trof TFS Duitse teams, maar werd eerst altijd een geweldig feest gevierd voor het toernooi. Ook hier is Wietze meermalen present geweest.

In 1978 ontving Wietze een oorkonde en het bondsspeldje voor het 25 jarig jubileum als lid van de korfbalbond. Zijn jarenlange inzet voor de korfbalclub vormde een belangrijke basis voor het toekennen van het koninklijke lintje: Lid in de orde van Oranje Nassau!

Wietze is bijzonder belangrijk voor de KV TFS geweest. Hij is er niet meer, maar de dankbare herinneringen aan hem wel.