Gerard Plantinga versterkt technische staf TFS/DOW/Wêz Handich

Gepubliceerd op 6 mei 2022 om 17:05

Met ingang van het nieuwe seizoen 2022-2023 versterkt Gerard Plantinga de trainersstaf voor de A-selectie van de drie samenwerkende verenigingen uit Drachtstercompagnie, Eastermar en Rottevalle. Plantinga is momenteel hoofdtrainer bij Udiros uit Nieuwehorne.

De besturen van de drie clubs zijn blij dat Plantinga de staf voor het komende seizoen compleet maakt. Plantinga geeft aan zin te hebben om -in samenwerking met de trainers Gert-Jan Olthuis en Harold Jellema- aan de slag te gaan met de huidige selectie van TFS/DOW/WH.

Van jongs af aan is Gerard Plantinga trainer geweest bij Blauw-Wit Heerenveen (tegenwoordig KV Heerenveen). Hier is hij begonnen als jeugdtrainer waarna hij zich aansluitend heeft ontwikkeld tot trainer/coach van verschillende seniorenteams. De eerste stappen in een trainerscarrière buiten Heerenveen heeft hij gezet bij de Waterpoort in Sneek. Eerst als assistent en later als hoofdtrainer. Plantinga is een verbindende trainer die de combinatie van plezier en prestatie belangrijk vindt.
De afgelopen tijd heeft hij een positieve indruk gekregen van de selectie en de sfeer binnen de clubs. De verenigingen kijken uit naar een plezierige en constructieve samenwerking.