Korfballers TFS verliezen nipt tegen WSS

Gepubliceerd op 8 september 2020 om 09:05

DRACHTSTERCOMPAGNIE - Afgelopen seizoen was er één die we niet snel zullen vergeten, waarbij het seizoen halverwege maart voortijdig werd beëindigd door de uitbraak van Corona. Afgelopen zaterdag werd er voor het eerst weer in competitieverband gekorfbald. Hiernaast was er nog een heuglijk feit, namelijk de opening van ons nieuwe kunstgrasveld. De burgemeester van Smallingerland, Jan Rijpstra, kwam ook op bezoek komen om ons prachtige nieuwe veld te openen. De Kompenijster jeugd heeft een presentatie gegeven van hun nieuwe shirts.

Dit nieuwe seizoen start met een heel aantal veranderingen voor de selectie van TFS. Bekende gezichten zijn niet meer tussen de lijnen te zien door verschillende redenen. Ook de man achter het vlaggenschip is gewijzigd. Na vier prachtige seizoenen met Evert Bron staat nu Anne Lootsma aan het roer. 

De wedstrijd kwam, ondanks de bakken regen, vlot op gang. Al snel stond er 4-4 op het scorebord door onder andere Marrit Nijmeijer. Hierna wisten de gasten van WSS uit Oude Pekela iets uit te lopen, maar TFS wist voor de rust weer gelijk te trekken. Na de rust zag het publiek hetzelfde spelbeeld. Een van beide teams van het voortouw, en het andere volgde al snel weer. Uiteindelijk viel net voor het einde van de wedstrijd de beslissing naar de kant van de gasten. De eindstand werd bepaald op 18-19 in het voordeel van de Groningers. De beide nieuwe heren in het groene shirt, Bartele Kooistra en Henk van der Wijk, hebben beide een puike pot laten zien.

 

Klik hier voor meer foto's van de wedstrijd.