Zwakke tweede helft kost Wêz Handich/DOW/TFS de winst

Gepubliceerd op 26 september 2021 om 20:44

Na de teleurstellende nederlaag in Almelo van vorige week was het vlaggenschip van Wêz Handich/DOW/TFS gebrand om zichzelf in de thuiswedstrijd tegen Juventa van haar beste kant te laten zien. Op zaterdag 25 september 2021 startte de wedstrijd om 16:00 uur in Rottevalle. Op dit aantrekkelijke zaterdagmiddagaffiche was veel publiek afgekomen, wat uiteraard enorm wordt gewaardeerd door de spelers van de thuisploeg.

De Rottevalle/Eastermar/Drachtster Compagnie-combinatie kwam vurig uit de startblokken en liep via 3-0 uit naar een vroege 7-3 voorsprong. Hierna stokte de machine enigszins waardoor Juventa terug kon komen tot 9-9. De laatste vijf minuten voor de rust waren echter weer van een bijzonder hoog niveau, waardoor de blauwhemden met 13-10 konden rusten. De uitblinkers in deze openingsfase waren Marije Nijboer en Hessel van der Heide, die met respectievelijk knappe doorloopballen en zuivere afstandschoten een groot aandeel hadden in de doelpuntenproductie in het eerste bedrijf.

In de rust bestond voldoende optimisme om in de tweede helft een goed vervolg te geven aan het sterke niveau dat in de eerste helft op de mat was gelegd. Het aanvallende niveau zakte echter door de ondergrens. Binnen tien minuten trokken de geelhemden de stand gelijk (14-14) en nog tien minuten later kwam de uitploeg voor het eerst op voorsprong (15-16). Via een afstandstreffer van invalster Marrit Nijmeijer kwam Wêz Handich/DOW/TFS langszij, maar in een uitermate spannende en óók bijzonder matige slotfase trok Juventa uiteindelijk aan het langste eind door – net als vorig jaar – vlak voor tijd de 17-18 van afstand door de korf te gooien. Hierdoor kan de volgende zorgwekkende balans worden opgemaakt na drie rondes: geen enkele winstpartij en zeventien doelpunten als maximale productie.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen OKO/BIES op het programma, momenteel is dit de enige ploeg die minder punten heeft behaald dan de ploeg van Flokstra en Jellema. Voor de huidige fase van het seizoen is het belang van dit duel relatief groot, een meereizende fanatieke supportersschare zou daarom geen overbodige luxe zijn. De wedstrijd zal op het eigenaardige tijdstip van 17:00 uur van start gaan.