Wêz Handich/DOW/TFS verliest onnodig in Almelo

Gepubliceerd op 20 september 2021 om 20:46

Als verslaggever van de wedstrijden van eigen vereniging wil je nooit onnodig een bepaalde tegenstander bestempelen als “angstgegner”, maar de laatste jaren gaan uitwedstrijden bij AKC in Almelo wel erg vaak verloren. Van de laatste drie gezamenlijke tripjes die de selectie heeft gemaakt werden welgeteld nul punten mee terug genomen naar Friesland. Afgelopen zondag had de uitgelezen kans moeten zijn om de roodhemden te verslaan, maar hierin slaagde Wêz Handich/DOW/TFS niet. Bij de ploeg van Jan Jouke Flokstra en Harold Jellema startte Hessel van der Heide wederom in de basis voor Pieterroel Bouwmeester.

Om 14:30 uur blies scheidsrechter W. Spenkelink voor het eerst op zijn fluitje, waarna AKC direct uit de startblokken schoot en het eerste gaatje van twee op het scorebord zette. In een doelpuntarme en kwalitatief lage eerste helft hielden beide teams elkaar vervolgens in evenwicht, waarbij AKC voortdurend een voorsprong van enkele doelpunten wist te behouden. De ruststand bedroeg 8-7 in het voordeel van de thuisploeg.

Na rust werden Anne Zuiderveld en Hessel van der Heide van vak gewisseld. Dit zorgde in eerste instantie voor het gewenste effect, aangezien Wêz Handich/DOW/TFS in de beginfase van de tweede helft langszij kon komen. Echter liep AKC aan de hand van een invallende heer uit naar een voorsprong van drie doelpunten op 14-11. Onder normale omstandigheden is dit een overbrugbaar verschil, maar vanwege het geduldige tempo van de Almeloërs bleek het lastig om de achterstand weg te werken en eventueel om te buigen. Ook met een laatste aantal tactische wijzigingen kon het tij niet gekeerd worden, waardoor AKC uiteindelijk met 18-16 won en de twee punten over de streep trok.

Een teleurstellende competitiestart voor de Rottevalle/Eastermar/Drachtster Compagnie: één punt uit twee wedstrijden tegen tegenstanders die naar verwachting niet om de bovenste plaatsen zullen spelen. Volgende week krijgt het team van Flokstra en Jellema bezoek van Juventa, dat verrassend sterk begonnen is aan de competitie en zichzelf daardoor op een gedeelde eerste plaats terugvindt.