TFS/WH/DOW 4 - OKO 3

Gepubliceerd op 13 oktober 2021 om 20:51

Op 9 oktober reisde “It Fjirde” af naar Opende. Zoals elke week waren er ook deze week gastspelers nodig om het team compleet te krijgen. Uiteindelijk begonnen we met gastspeler Sjoerd in de basis en Jellie Wagenaar en Marco Postma kwamen ons vanuit het vijfde versterken. Zij hadden eerder die middag al het goede voorbeeld gegeven en twee punten binnengehaald.

Wij kwamen ijzersterk uit de startblokken. Na tien minuten hadden we via Gurbe, Sjoerd en Annemiek al 6 keer gescoord en bereikten we een tussenstand van 4- 6. Daarna ging het scoren bij ons wat moeizamer en wist OKO op 7-7 te komen. De coach besloot tot een tactische ingreep en bracht Sjoerd, die goed op schot was naar het andere vak. Sjoerd scoorde ook in het andere vak, maar kon niet voorkomen dat we met een 10-9 achterstand gingen rusten.

We begonnen de tweede helft vol goede moed en het besef dat alles nog mogelijk was. Via een klein kansje van Janke en een mooie doorloopbal van Marco (in de combinatie met Gurbe) kwamen we op 11-11 weer naast OKO. OKO kwam andermaal op voorsprong, maar ook nu kwamen we terug tot 14-14. Jellie Wagenaar werd in de slotfase nog in de ploeg gebracht om Wiepie en Sjoerd extra steun te bieden. Via afstandschoten van Marco, Gurbe en Sjoerd wisten wij een 15-17 voorsprong te pakken. OKO probeerde uiteraard nog een punt uit het vuur te slepen en nam risico’s in de verdediging. Dit werd echter vakkundig afgestraft door Geert, die twee keer raak mikte en de eindstand bepaalde op 15-19.

Een mooi resultaat voor It Fjirde, en wanneer we zo blijven spelen zullen er ongetwijfeld meer punten volgen.