Jeugdtrainersuitje

Gepubliceerd op 21 oktober 2021 om 13:27

Zondag 17 oktober stond er een verlaat jeugdtrainersuitje op het programma. Verlaat want het uitje van vorig jaar ging vanwege de coronapandemie niet door. Reden te meer om in 2021 een leuke dag te hebben. Het jeugdbestuur en de jeugdtrainers reisden af naar indoorstrand Binn'npret in Groningen, waar drie verschillende activiteiten op de planning stonden.

De eerste activiteit was, zoals Baukje mooi omschreef, schieten op elkaar met pijl en boog. Ook wel archery tag genoemd. Er werden twee teams gevormd en er konden punten verdiend worden door targets van de tegenpartij of spelers van de tegenpartij te raken. Laten we zeggen dat de een beter overweg kon met pijl en boog dan de ander. Waar bij de een de pijl steeds uit de boog viel, stond de ander heel sneaky achter een muurtje te schieten. Pijlen vlogen over en weer en tegenstanders werden uitgeschakeld. Rennend over het zand werden pijlen verzameld en afgevuurde pijlen van de tegenpartij werden ontweken. Of naja, poging tot ontwijken. Menig speler werd geraakt, met blauwe plekken tot gevolg.

Na een verfrissend drankje was het tijd voor de tweede activiteit, namelijk bossabal. Dit is een soort volleybal op een luchtkussen met een trampoline in het midden. Dat de spelregels nog steeds niet duidelijk zijn, laten we even terzijde. Wel was het zo dat het ene team hier een stuk beter in was dan het andere. En wat is er leuker dan kunstjes doen op de trampoline. Just like good old times…

Als laatste activiteit ging de groep beachrugby doen. 'Dat doen we wel even' dachten de trainers. Nou, dat viel vies tegen en al snel was iedereen bekaf. Rennen over zand is toch wel zwaarder dan sprinten op kunstgras en iemand tackelen zijn we ook niet gewend. De bal niet loslaten daarentegen is iets waar ze als korfballers wel voordeel mee hadden. Dat dit resulteerde in bultjes van vier mensen op elkaar is dan weer de andere kant van het verhaal.

Na al deze fysieke inspanning was iedereen erg hongerig en was het tijd voor eten. Twee jeugdtrainers die niet aanwezig konden zijn bij de activiteiten kwamen alsnog aanschuiven voor de pizza. Al met al een gezellige dag! :)