Onherkenbaar Wêz Handich/DOW/TFS verliest kansloos van CSL

Gepubliceerd op 25 oktober 2021 om 15:00

Op zaterdag 23 oktokber 2021 stond de wedstrijd tegen CSL op het programma. De geelhemden uit Britsum kennen een goede seizoenstart, getuige acht behaalde punten uit zes wedstrijden. Alle punten werden echter behaald in thuisduels, de (verre) uitduels bij Rigtersbleek en Juventa werden nipt verloren. Dat betekende dat – indien er geen gelijkspel aan te pas zou komen – één van de twee teams deze namiddag een trend zou doorbreken, Wêz Handich/DOW/TFS had namelijk nog geen thuisduel om kunnen zetten naar een winstpartij.

Om 16:00 uur floot scheidsrechter J. van der Veen voor het startsignaal, enkele minuten later was CSL aan de hand van voormalig HAVIC-speler Jelmer Holwerda uitgelopen naar een 1-3 voorsprong. In de daaropvolgende tien minuten werden de doelpunten evenredig verdeeld over de beide teams, met een 3-5 tussenstand als gevolg. In het restant van de eerste helft liet de Ferwerda-formatie zich van haar slechtste kant zien, terwijl CSL gestaag verder ging met de doelpuntenproductie. De ruststand bedroeg hierdoor maar liefst 3-10.

Met deze tussenstand kon de wedstrijd eigenlijk als gespeeld beschouwd worden, echter heeft Wêz Handich/DOW/TFS in eerdere duels tegen Rigtersbleek, KIOS en Quick ‘21/Vlug & Vaardig haar strijdlust tentoongesteld door achterstanden van dit kaliber ongedaan te maken. Helaas bleek het relatief snel dat dit vandaag niet zou gebeuren. CSL speelde de wedstrijd geduldig en volwassen, terwijl bij de Rottevalle/Eastermar/Drachtster Compagnie niets leek te lukken deze dag. Vanwege deze collectieve off-day kregen een aantal invallers de kans om zich te laten zien. Teije Frits Benedictus liet zijn verdedigende klasse zien tegen de eerdergenoemde CSL-heer. Emma van Holsteijn wist een strafworp te ‘versieren’ en verzilverde deze eigenhandig en Johan Zandstra trakteerde zijn directe tegenstander op een verrassend blokje. Dit waren echter de spaarzame hoogtepunten in een duel dat verder weinig spanning en sensatie met zich mee bracht – met uitzondering van een mooie doorloopbal van Anne Zuiderveld. Een doelpunt van Fardau van der Wal bepaalde de einstand op 9-15.

Volgende speelronde zal het beter moeten. In eerdere stadia kon de ploeg van Jan Jouke Flokstra en Harold Jellema zich verschuilen achter een “het viel onze kant niet op”, maar met het niveau van afgelopen zaterdag zal geen wedstrijd gewonnen worden. Volgende week wacht de eerste return, dan zal het vlaggenschip uitvaren naar Enschede, waar Rigtersbleek de tegenstander is. In de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen resulteerde de krachtmeting tussen deze twee ploegen in een enerverend gelijkspel. Tot zaterdag!