TFS/DOW/Wêz Handich verslaat Hoogkerk in ware kraker

Gepubliceerd op 11 maart 2022 om 13:20

Op zaterdag 5 maart 2022 reisde het vlaggenschip van TFS/DOW/Wêz Handich af naar Hoogkerk om een wedstrijd te spelen tegen de vereniging die de naam van deze plaats draagt. Hoogkerk was na twee speelrondes de koploper in de poule waar ook ASVD en Oerterp/VKC aan deelnemen. Het team van trainer/coach Raymond Witvliet versloeg beide teams nipt, waarbij voornamelijk de overwinning op ASVD als verrassend omschreven mag worden. TFS/DOW/Wêz Handich speelde zich vorige week moeizaam langs het geroutineerde Oerterp/VKC en had eerder al een forse nederlaag moeten incasseren tegen favoriet ASVD. Bij een nederlaag tegen Hoogkerk zou de hoop op de play-offs in de ijskast kunnen worden gestald, waar de groenhemden met een overwinning juist de concurrentie op vier punten afstand zouden kunnen zetten.

Het team van Harold Jellema en Jan Jouke Flokstra, overigens woonachtig in Hoogkerk, kende enkele personele problemen in aanloop naar de tweestrijd met de koploper. Teun Zuiderveld kon wegens een verschuiving in de privésferen niet een volledige wedstrijdvoorbereiding draaien, terwijl Betty Jansma vanwege een fysieke kwetsuur deze wedstrijd aan haar voorbij moest laten gaan. Zij werden verdienstelijk vervangen door respectievelijk Teije Frits Benedictus en Aline de Boer, die voor het eerst dit seizoen haar opwachting in de basisacht mocht maken. Om 19:30 uur floot scheidsrechter L. Hut voor het startsignaal in de Blaashal.

In de openingsfase hielden beide teams elkaar in evenwicht door tweemaal de bal door de korf te gooien. Direct hierna stokte de doelpuntenproductie aan de zijde van de thuisploeg, terwijl de Ferwerda-formatie juist goed op schot raakte, dit resulteerde na tien minuten in een 3-7 tussenstand. De uitploeg wist dat het zich nog niet rijk mocht rekenen met deze voorsprong, coaches Flokstra en Jellema hadden hun ploeg vooraf geïnstrueerd over de vechtlust van de groenhemden en hun analyse bleek correct te zijn: via een goed verzorgde rebound en veel strijd wist Hoogkerk, gesteund door een vocaal aanwezige oefenmeester, zich terug te knokken in de wedstrijd. Ze hadden in de eerste helft echter geen antwoord op Anne Zuiderveld en Pieterroel Bouwmeester, zij waren samen verantwoordelijk voor 75% van de totale productie ten tijde van het rustsignaal van dienstdoende arbiter. De stand bedroeg op dat moment 9-12 in het voordeel van de Rottevalle/Eastermar/Drachtster Compagnie-combinatie.

Vrijwel direct na de start van het tweede bedrijf vergrootte TFS/DOW/Wêz Handich het verschil naar vier doelpunten via een verre afstandstreffer van Teije Frits Benedictus. Dit bleek echter geen opmaat naar een gemakkelijke overwinning, Hoogkerk beet zich vast in de tegenstander en paste verscheidene tactische aanpassingen toe in een poging om de wedstrijd in haar voordeel te kantelen. Op een stand van 11-16 kreeg de uitploeg een kans om een belangrijke klap uit te delen, maar een misser vanaf de strafworpstip werd direct gevolgd door een behoorlijke inhaalslag van de Groningers. Aan de hand van het sterkte dameskwartet wist Hoogkerk het verschil op 18-19 tot één doelpunt te verkleinen. De reactie van de thuisploeg volgde echter spoedig, Marrit Nijmeijer wist na een rommelige aanval een indrukwekkende poging van afstand tot doelpunt te promoveren, waarna Pieterroel Bouwmeester een eind maakte aan de hoop van het thuispubliek door met nog dertig seconden op de klok de 18-21 op het scorebord te laten noteren. De spelers en staf van TFS/DOW/Wêz Handich vierden aansluitend op het eindsignaal van een uitstekend leidende scheidsrechter Hut de overwinning met het meegereisde uitpubliek.

Volgende week staat wederom een treffen met Hoogkerk op het programma, waarbij de concurrent ditmaal op bezoek zal komen in de Dúnoardhal in Houtigehage. Het resultaat van deze wedstrijd zal cruciaal zijn met het oog op de nacompetitie, steun van een fanatieke supportersschare zou daarom geen overbodige luxe zijn voor de ploeg van Flokstra en Jellema. Op zaterdag 12 maart 2022 vangt de wedstrijd tussen TFS/DOW/Wêz Handich en Hoogkerk om 20:00 uur aan. Tot dan!