Welkom op de website van kv T.F.S.

Laatste nieuws

Wêz Handich/DOW/TFS verliest onnodig in Almelo

Als verslaggever van de wedstrijden van eigen vereniging wil je nooit onnodig een bepaalde tegenstander bestempelen als “angstgegner”, maar de laatste jaren gaan uitwedstrijden bij AKC in Almelo wel erg vaak verloren. Van de laatste drie gezamenlijke tripjes die de selectie heeft gemaakt werden welgeteld nul punten mee terug genomen naar Friesland. Afgelopen zondag had de uitgelezen kans moeten zijn om de roodhemden te verslaan, maar hierin slaagde Wêz Handich/DOW/TFS niet. Bij de ploeg van Jan Jouke Flokstra en Harold Jellema startte Hessel van der Heide wederom in de basis voor Pieterroel Bouwmeester.

Bekerkorfbal, het blijft een bijzonder fenomeen. Tientallen teams die strijden om een beker die uiteindelijk altijd gewonnen wordt door LDODK, Mid-Fryslân, of een andere Hoofd- of Ereklasser. En toch voel je als speler bij iedere bekerwedstrijd het alles-of-niets-gevoel.

Zaterdag 11 september 2021 stond Sportpark It Hagehiem volledig in het teken van de herstart van de nationale korfbalcompetities. Nadat ’s ochtends en ’s middags alle jeugdploegen in actie kwamen was het om 16:00 uur tijd voor de openingswedstrijd van het vlaggenschip van Wêz Handich/DOW/TFS. In een herhaling van de eerste speelronde van het vorige seizoen kwam Rigtersbleek vanuit Enschede op bezoek in Rottevalle. Tijdens een flitsende eerste minuut promoveerden beide ploegen hun eerste poging tot doelpunt. Na een gelijk opgaande beginfase liep de uitploeg halverwege de eerste helft uit naar een voorsprong van vier doelpunten. Deze voorsprong werd enigszins gecounterd via een tactische omzetting van nieuwe coaches Jan Jouke Flokstra en Harold Jellema, die afgelopen zaterdag hun officiële debuut bij Wêz Handich/DOW/TFS, waardoor de thuisploeg het gat bij rust terug had gebracht tot twee doelpunten.