TFS slaat haar slag tegen Groninger WSS

DRACHTSTERCOMPAGNIE - Zondagmiddag stond er voor TFS en de gasten van WSS uit Oude Pekela een belangrijke wedstrijd op het programma. Beide teams stonden op een gedeelde tweede plaats in de poule. De winnaar zou na afloop van de wedstrijd de tweede plaats voor zichzelf opeisen. De teams zitten in deze poule erg dicht bij elkaar, wat voor de verliezer zou betekenen dat het direct zou afzakken naar de vierde plaats op de ranglijst.

DRACHTSTERCOMPAGNIE - DE WIJK - Opnieuw heeft het vlaggenschip van TFS uit Drachtstercompagnie twee punten in de zak weten te steken. Tegen de blauwhemden van Roreko uit De Wijk werd op zondagmiddag een ruime overwinning geboekt. Beide teams begonnen scherp aan de wedstrijd. Na snelle scores van beide kanten stond er al erg snel 1-1 genoteerd. TFS liet vanaf hier zien dat de twee punten mee naar huis zouden worden genomen. Met scores van Willem Visser, Foppe Nicolai, Monique Postma en Wiepie Nijboer werd Roreko al snel in de problemen gebracht. Dit resulteerde in gedrag richting de scheidsrechter wat niet werd getolereerd en dus twee gele kaarten voor de thuisploeg betekende. TFS ging gestaag verder en maakte hier dankbaar gebruik van. Via onder andere Jildou van der Vee en Jitze van der Vlugt kon een gat van zeven punten worden gemaakt voor rust: 6-13. Na de thee startte Roreko met twee scores op rij, maar ook TFS kwam weer los. Met een doelpunt van Mariëlle Nijmeijer, na een actie met Baukje Visser, was de achtervolging van Roreko definitief ten einde. Uiteindelijk klonk het eindsignaal bij een stand van 13-21 in het voordeel van het team van trainer/coach Evert Bron.

DRACHTSTERCOMPAGNIE - Afgelopen weekend hebben de groenhemden uit de Kompenije een terechte overwinning geboekt op de gasten uit Harkema. Er werd uiteindelijk afgefloten bij een stand van 19-12 in het voordeel van het team van trainer/coach Evert Bron. TFS begon voortvarend door al snel een 2-0 voorsprong op het scorebord te noteren. In het beginstadium van de wedstrijd konden de Harrekieten nog enigszins aanhaken door de 2-1 en de 4-2 te scoren. Hierna kwam TFS op stoom en wist door onder andere een mooie uitstartbal van Willem Visser en doelpunten van Foppe Nicolai de ruststand op 9-3 te bepalen. Na rust liep TFS meer uit door een snelle goal van Jildou van der Vee. Ook wist invalster Janke Aans nog haar doelpunt mee te pikken. De tweede helft zat Harkema duidelijk beter in de wedstrijd en wist mee te blijven scoren, al kon dit het tij voor de gasten niet meer keren. Na het achtste doelpunt van Monique Postma stokte het scoren van TFS in de laatste vijf minuten. Na de 19-8 tussenstand kon Harkema door viermaal op rij te scoren de stand ietwat dragelijker maken voor zichzelf. Dit betekende een 19-12 eindstand en twee punten voor de Kompenije.

TWIJZEL - Op waarschijnlijk de laatste zomerse zondagmiddag van dit jaar reisden de Kompenijsters af naar Twijzel om het op te nemen tegen Olympia. Voorafgaand al een bijzondere wedstrijd voor Foppe Nicolai, nieuweling bij TFS en afkomstig van de tegenstander van vandaag. Er werd dus met enige spanning gestart. Meteen werd de toon gezet door de Olympianen door het eerste schot direct door de korf te gooien. Al snel wist aan de andere kant dezelfde Foppe Nicolai de gelijkmaker te maken. Tot de 3-3 wist de thuisploeg het team van trainer/coach Evert Bron enigszins bij te houden, maar daarna liet TFS zien beter te zijn dan de tegenstander van vandaag. Na doelpunten van Jildou van der Vee, Monique Postma en Marrit Nijmeijer werd de stand voor rust op 4-8 gezet. Na rust was het Jitze van der Vlugt met de 4-9 middels een afstander die de score wist te openen. Even bleven de doelpunten uit maar de verdediging van TFS liet het aanvalsvak van de Olympianen bijna vijftien minuten niet scoren. Uiteindelijk werd de eindstand beslist op een 6-13 overwinning voor TFS. Dit bleek een middag te zijn zonder al te veel doelpunten, maar wanneer je je tegenstander op 6 scores weet te houden, kun je over deze middag tevreden zijn.

Het is weer zover! Met Rabo ClubSupport investeert Rabobank in de samenleving door clubs en verenigingen te ondersteunen. Wij doen ook mee! Kunnen we ook op jullie rekenen? Stemmen kan vanaf 27 september!

Afgelopen weekend startte ook het nieuwe seizoen voor de korfballers uit Drachtstercompagnie. Voor deze eerste wedstrijd hoefde TFS niet ver van huis. Er stond een uitwedstrijd gepland tegen de Flamingo's in Buitenpost. TFS startte scherp aan deze wedstrijd en nam al snel een voorsprong. Na de 1-4 wist de Flamingo's pas iets terug te doen. Toch bleef TFS de voorsprong houden en wist de Flamingo's steeds op drie of vier doelpunten achter zich te houden. Dit betekende dan ook een 8-11 voorsprong bij rust.

Op vrijdag 23 Augustus reisde de selectie af naar het sportcomplex van LKV Pallas ’08 in Leeuwarden voor een trainingsweekend. Aangezien de jongens het teveel gedoe vonden om de legertent op te zetten, werd er besloten om in de kantine te slapen. Nadat de tafels en stoelen aan de kant waren geschoven en de luchtbedden  opgeblazen, was het tijd voor een training.  Volgens trainer Evert was het een ‘lichte’ training, al dachten de spelers daar anders over. De vele burpees op het woord ‘Roxanne’ tijdens het lied van The Police vielen sommigen best zwaar.  Na de training werd er heerlijk Chinees gegeten onder het genot van een alcoholische versnapering. De avond bestond verder uit nachtelijke pjukpartijtjes, beerpong-wedstrijden en (mislukte) acropogingen. Ook werd het duidelijk dat dames beter zijn in 4-op-een-rij en dat er heel veel ezels waren tijdens spoonen. Het was een gezellige avond die, voor sommigen, tot diep in de nacht duurde.